11 خواص و فواید شگفت انگیز زنجبیل
زنجبیل یکی از سالم ترین، مفید ترین و خوشمزه ترین گیاهان روی کره زمین است.
زنجبیل حاوی مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال است که مزایای زیادی برای مغز و بدن انسان دارند.
در این بخش از سایت ام پی دانلود۱۱ مزیت زنجبیل برای سلامتی که توسط تحقیقات علمی ثابت شده اند را مرور میکنیم، با ما همراه باشید.
1. زنجبیل غنی از گینجرول
زنجبیل گیاهی گلدار و بومی آسیای جنوب شرقی (به خصوص چین) است.
بخش زمین ساقه این گیاه معمولا به عنوان ادویه استفاده میشود و به آن ساقه زنجبیل یا به اختصار زنجبیل میگویند.
زنجبیل در طب سنتی و حتی پزشکی نیز به عنوان یک دارو برای بهبود هضم، کاهش تهوع، مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی و… استفاده میشود.
زنجبیل میتواند به صورت تازه، خشک، پودر، روغن و یا آب میوه مصرف شود.
عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل از روغن های طبیعی آن نشأت میگیرد که یکی از مهمترین آنها گینجرول نام دارد.
گینجرول مهمترین ترکیب زیست فعال در زنجبیل است و مسئولیت بسیاری از خواص دارویی از جمله اثرات ضد التهابی و ضد عفونی را بر عهده دارد.
2. ضد تهوع
زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار موثر است.
زنجبیل همچنین ممکن است تهوع و استفراغ پس از جراحی را کاهش دهد و در بیماران مبتلا به سرطان و تحت شیمی درمانی نیز برای کاهش حالت تهوع موثر است.
در عین حال ممکن است اثر ضد تهوع زنجبیل در خانمهای باردار بیشتر باشد؛ بر اساس تحقیقاتی که روی ۱۲۷۸ زن باردار انجام شد، مصرف ۱ الی ۲ گرم زنجبیل در روز می تواند به طور چشمگیری علائم تهوع را کاهش دهد.
با این حال، زنجبیل تاثیری روی استفراغ خانمهای باردار در این مطالعه نداشت.
اگر چه زنجبیل به عنوان یک ماده ایمنی برای بدن در نظر گرفته میشود، اما بهتر است در مورد مصرف آن هنگامیکه باردار هستید، با پزشک خود صحبت کنید.
برخی بر این باورند که مصرف مقادیر زیاد زنجبیل میتواند خطر سقطجنین را افزایش دهد، اما در حال حاضر هیچ مطالعهای برای حمایت از این موضوع وجود ندارد.
3. کاهش درد عضلات
زنجبیل میتواند درد و ناراحتی های عضلانی را کاهش دهد، به عبارت دیگر زنجبیل اثرات ضد درد عضلانی ناشی از تمرین دارد.
بر اساس مطالعاتی که روی چندین ورزشکار انجام شد، مصرف ۲ گرم زنجبیل در روز به مدت ۱۱ روز به میزان قابل توجهی باعث کاهش درد عضلانی آنها در ترمینات شد.
زنجبیل هیچ گونه اثرگذاری سریع و فوری ندارد، اما میتواند در کاهش روز افزون درد های عضلانی موثر باشد.
خیلی ها بر این باورند که این اثرات به دلیل خواص ضد التهابی زنجبیل میباشند.
4. مبارزه با آرتروز
اثرات ضد التهابی زنجبیل می تواند به درمان آرتروز کمک کند. آرتروز یک مشکل سلامتی رایج (به خصوص در افراد بالای ۵۰ سال) است.
این شامل انحطاط و ورم مفاصل بخشی از بدن است که منجر به درد و آماس مفصلی می شود.
در یک پروسه کنترل شده از ۲۴۷ نفر مبتلا به آرتروز زانو، افرادی که عصاره زنجبیل مصرف کرده بودند، درد کمتری داشتند،
مطالعه دیگری نشان داد که استفاده موضعی از ترکیب زنجبیل، دارچین و روغن کنجد می تواند درد بیماران مبتلا به آرتروز را کاهش دهد.
5. کاهش قند خون و ضد دیابت و بیماری های قلبی
مصرف زنجبیل در کاهش قند خون موثر است.
محققان در یک آزمایش در سال ۲۰۱۵ که بر روی ۴۱ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، دریافتند مصرف ۲ گرم ادویه زنجبیل در روز، ۱۲٪ قند خون ناشتا را کاهش داده است.
آنها همچنین متوجه شدند که مصرف زنجبیل در این داوطلبان در یک دوره ۳ ماهه، هموگلوبین گلیکوزیله و آپولیپوپروتئین ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته اند، لازم است بدانید که این ترکیبات عواملی خطرناک برای بیماری های قلبی و عروقی هستند.
در نتیجه، مصرف زنجبیل میتواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
با این حال به یاد داشته باشید که این یک مطالعه کوچک است و بهتر است که توسط مطالعات بزرگتر تایید شود.
6. کمک به درمان سوءهاضمه مزمن
سوء هاضمه مزمن (دیس پپسی) با درد و ناراحتی مکرر در قسمت فوقانی معده تشخیص داداه میشود.
خیلی ها بر این باورند که تاخیر در تخلیه معده باعث بروز این پدیده میشود.
اما زنجبیل با تسریع بخشیدن سرعت تخلیه معده میتواند از سوءهاضمه جلوگیری کند و در صورت مبتلا بودن، به درمان آن کمک کند.
برای مثال بعد از خوردن سوپ، زنجبیل زمان تخلیه آن را بین ۱۲ تا ۱۶ دقیقه کاهش میدهد.
در یک مطالعه روی ۲۴ فرد سالم، مصرف ۱.۲ گرم پودر زنجبیل قبل از غذا، ۵۰٪ سرعت تخلیه معده را افزایش داد.
7. کاهش درد قائدگی دردناک
مصرف پودر زنجبیل میتواند باعث کاهش درد شدید قاعدگی شود.
درد قاعدگی (دیسمنوره) به احساس درد در دوران قاعدگی یک زن گفته میشود.
یکی از کاربردهای سنتی زنجبیل، مصرف آن برای کاهش درد قاعدگی در زنان است.
مصرف یک گرم زنجبیل در روز (به هنگام قائدگی) میتواند اثری مانند ایبوپروفن را داشته باشد.
8. پایین آوردن سطح کلسترون خون
زنجبیل می تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد.
سطوح بالای LDL (کلسترول بد) با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ارتباط دارد.
غذاهایی که می خورید می توانند سطح کلسترون بد شما را بالا ببرند.
در یک مطالعه ۴۵ روزه روی ۸۵ فرد مبتلا به کلسترول بالا، مصرف روزانه ۳ گرم پودر زنجبیل باعث کاهش معنی دار بیشتر شاخص های کلسترول در بدن شد.
البته زنجبیل فقط در انسان ها چنین اثری ندارد و طبق مطالعات انجام شده در حیواناتی مانند موش ها نیز باعث پایین آمد سطح کلسترول میشود.
هر دوی این مطالعات کاهش کلسترون خون و کاهش تری گلیسیرید را نشان دادند.
9. پیشگیری از سرطان
زنجبیل حاوی ماده ای است که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.
سرطان یک بیماری بسیار جدی است که با رشد کنترل نشده سلول های غیر طبیعی پدیدار میشود.
خواص ضد سرطانی زنجبیل مربوط به نوعی گینجرول در این گیاه میشود که مقادیر زیادی از آن در زنجبیل خام یافت می شود.
در مطالعه ای که روی ۳۰ نفر انجام شد، مصرف ۲ گرم عصاره زنجبیل در روز به طور قابل توجهی موجب کاهش مولکول های سیگنال دهنده پرولاپلاسمی در روده بزرگ می شود، در نتیجه زنجبیل میتواند به جلوگیری از ابتدا به سرطان روده بزرگ کمک کند.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهند زنجبیل در برابر سرطان پانکراس، سرطان پستان و سرطان تخمدان نیز موثر است اما برای اثبات آن ها تحقیقات بیشتری لازم است.
10. پیشگیری از آلزایمر و بهبود عملکرد مغز
زنجبیل می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و از فرد در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.
استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می تواند روند پیری را تسریع کند و همانطور که میدانید پیری یکی از شناخته شده ترین عوامل آلزایمر به شمار میآید.
برخی از مطالعات در حیوانات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال در زنجبیل می توانند پاسخ های التهابی را که در مغز رخ می دهد مهار کنند.
همچنین برخی از شواهد موجود نشان می دهد که زنجبیل می تواند به طور مستقیم عملکرد مغز را بهبود دهد.
در مطالعهای که روی ۶۰ خانم میانسال انجام شد، مصرف عصاره زنجبیل باعث بهبود زمان واکنش و بهبود حافظه شده بود.
11. مبارزه با عفونت
عناصر فعال موجود در زنجبیل می توانند به مبارزه با عفونت کمک کنند.
گینجرول یک ماده زیست فعال در زنجبیل تازه است که می تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد.
در واقع، عصاره زنجبیل می تواند از رشد بسیاری از انواع باکتری های مختلف جلوگیری کند.
زنجبیل در برابر باکتری های دهانی مرتبط با بیماری های التهابی در لثه ها، مانند گینویویت و پریودنتیت بسیار موثر است.
زنجبیل همچنین میتواند در مقابل ویروس RSV (ویروس سینسیشیال تنفسی) موثر واقع شود.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.