ام پی دانلود

ام پی دانلود جائیست برای لذت بیشتر از اینترنت

ام پی دانلود

ام پی دانلود جائیست برای لذت بیشتر از اینترنت

دانلود - فیلم - اهنگ - گالری - آموزش - موبایل - اخبار - هنرمندان

شهر ساری یکی از پرجمعیت و بزرگترین شهرهای استان مازندران است که یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران نیز می باشد. ساری یکی از شهرهای خوش آب‌وهوای شمال ایران است که بیشتر مردم ما خاطرات فراوانی از آن دارند. اگر شما نیز قصد سفر به این شهر زیبا را دارید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

اطلاعات مهم در مورد شهر ساری:
ساری از پرجمعیت ترین شهرهای شمال و پایتخت پیشین ایران، مرکز استان مازندران و شهرستان ساری است. این شهر شلوغ ترین و بزرگترین شهر استان مازندران و از بزرگترین شهرهای شمال کشور به شمار میرود. ساری همچنین یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران به حساب می آید.


آب و هوای شهر ساری در فصل تابستان معتدل و مرطوب و در زمستان ها نسبتاً سرد و خشک است. این شهر با برخورداری از کوه، جنگل و دریا معمولاََ دارای آب وهوای معتدل و مرطوب است. گرچه در مقایسه با دیگر شهرهای مازندران، ساری هوای آرام تری دارد، مردم این شهر از قومیت تپوری( مازندرانی) هستند و به زبان مازندرانی سخن میگویند ، اما زبان فارسی هم در این شهر مرسوم است. اکثریت مردم ساری رسماََ مسلمان و پیرو مذهب شیعه میباشند .

 

مشهور ترین غذاهای ساری:
مالابیج( نوعی ماهی شکم پر)، ناز خاتون( ترکیبی از بادنجان کبابی، رب انار یا آب انار، گوجه فرنگی و طعم دهنده های گوناگون)، خورش ناردون( مرغ و انار)،اردک شکم پر، باقلی وابیج( حاوی باقالی و تخم مرغ و سیر)، قلیه( ترکیبی از ترکیب عدس، باقلی، اسفناج سرخ شده، گوشت و گردوی سابیده شده) و بورانی بادنجان کبابی

 

ساری,شهر ساری,دیدنی های ساری

غذاهای معروف شهر ساری

 

سوغاتی شهر ساری:
صنایع چوبی، حصیربافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، جوراب بافی، موج بافی، نمدمالی، سفال گری و… از سوغاتی های این شهر به حساب می آید که سوغاتی هایی مانند صنایع چوبی، گلیم و سفال را از فروشگاه ها و بازارهای داخل شهر ساری تهیه کرد.

 
مکان های تفریحی ساری
سد شهید رجایی( سلیمان تنگه)
سدی بین کوهستان در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی که از جاذبه های شهر ساری به شمار می‌اید . درصورتی که تصمیم پیک نیک و گردشگری در بین طبیعت زیبا و کنار آب را دارید اینجا فوق العاده را از دست ندهید. امکان قایقرانی، اسکی، ماهیگیری و بازدید از آن با تهیه بلیط هم موجود است . همچنین در این محل سرویس بهداشتی، رستوران و سکوهایی مخصوص
نشستن هم تأسیس شده است.
نشانی: جاده فرعی بین ساری کیاسر

پارک جنگلی شهید زارع:
ما در راهنمای سفر به ساری تلاش داریم تا از تمامی جاذبه هایی که در این شهر وجود دارد اسم ببریم تا بتوانید با اطلاعات کامل برای گردشگری به طرف این شهر بروید. پارکی با وسعت ۷۰هکتار که در سال ۱۳۴۴ جهت جلوگیری از فروپاشی جنگل و بازآفرینی آن با کاج های تهران و زربین جنگلکاری شد.

 

منظره پارک بسیار جذاب و چشمنواز است. پارک مطلوب طی کردن یک روز زیبا همراه با خانواده در دل طبیعت است. همچنین بخاطر امکاناتی که دارد بسیاری از مسافرانی که قصد اقامت در چادر را دارند این پارک را انتخاب میکنند . امکانات پارک:جاده مطلوب، سرویس بهداشتی، نمازخانه، آب اشامیدنی، مواد غذایی و … میباشد .
نشانی: سه کیلومتری ساری جاده ساری بهشهر

پناه‌گاه حیات وحش دشت ناز
پیوسته تماشای حیوانات یکی از لذتبخش ترین فعالیت هایی است که در زمان سفر میتوانید انجام دهید، در شهر ساری هم یک پناه‌گاه به اسم دشت ناز در مساحت ۵۵ هکتاری موجود است که برای علاقمندان به طبیعت و حیات وحش میتواند منطقه ای جذاب و جذاب باشد.
نشانی: جاده اصلی ساری به گهرباران ۲۹ کیلومتری شمال شرق ساری

چشمه های باداب سورت
یکی از جاذبه های بسیار جذاب و جذاب شهر ساری چشمه های باداب سورت است، چشمه های پله پله ای که علاوه بر زیبای های بسری که دارا میباشد دارای خواص درمانی هم میباشد . این چشمه ها هزاران سال در مسیر عبور آب های خود از بالای کوه به پائین آن ده ها حوضچه زیبا و رنگارنگ هم متشکل است.

نشانی: جنوب شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه، روستای سورت، حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست

 

پناه‌گاه حیات وحش میانکاله
با توجه به حالت جغرافیایی که شهر ساری دارد و در بین جنگل و دریا قرار گرفته، پناه‌گاه هایی در این شهر بوجود آمده که از حیوانات مراقبت شود. یک پناه‌گاه ۶۰ کیلومتری که در این شهر موجود است میانکاله نام دارد و جمعیت کثیری از گونه های گوناگون جانداری در آن زندگی میکنند . امیدواریم تمامی بازدیدکنندگان به منطقه نکات زیست محیطی را رعایت کنند و از اسیب زدن به طبیعت بپرهیزند.
نشانی: ۱۲ کیلومتری شمال بهشهر، پناه‌گاه حیات وحش میانکاله

 

ساری,شهر ساری,دیدنی های ساری

مکان های تفریحی شهر ساری


مکان های تاریخی ساری:
میدان ساعت
یک میدان بسیار بزرگ و معروف در شهر ساری موجود است که از مشهور ترین جاذبه های گردشگری این شهر میباشد . بین این میدان یک برج ساعت عقربه ای با صدای زنگ ناقوس قرار دارد که بعد از هر تغییر ساعت به تعداد رقم های ساعت به صدا در میاید. این برج ساعت در سال ۱۳۰۹ شمسی به وسیله محمد علی حمیدی و میدان در سال ۱۳۵۵ ساخته شده است.
نشانی: ساری خیابان جمهوری، میدان ساعت

منزل رمدانی ها
منزل رمدانی ها با مساحت ۶۰۰ متر مربع از دو بخش قاجاری و پهلوی تشکیل شده که بخش جنوبی آن منتسب به عصر قاجاری است و عمر آن به حدود ۲۰۰ سال پیش برمیگردد . دارای سر در بسیار زیبایی است. بنای دوم در پشت بنای ابتدایی با یک فاصله ی کم قرار دارد. در زمان پهلوی نخست دچار تغییرات اساسی شده است. در سال های گذشته هم تمام اندودهای داخلی از بین رفته است. طاق نماهای دوره قاجاری از زیر آن ظاهر گشته است.
نشانی: ساری، خیابان انقلاب، خیابان آب انبار نو

خانه( موزه) کلبادی
خانه منوچهر خان کلبادی در دوره قاجار ساخته شد و عمر آن به حدود ۱۵۰ سال پیش میرسد. بعد از فوت وی منزل در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. معماری آن بسیار زیبا و جذاب است. قسمتی از این کاخ را به موزه تاریخ شهر ساری اختصاص داده اند. داخل موزه آثار تاریخی با عمر ۷۰۰۰ سال دیده میشوند که جنس آنها فلز، سفال، شیشه و سنگ است و از زمان قبل از تاریخ تا اواخر دوره قاجار قبل مازندران و ایران را در بر می گیرد.
نشانی: ساری، محله آب انبار نو

کاخ فاضلی
عمارتی زیبا و با ابهت که داری دو کاخ مسکونی منتسب به دوره قاجار و پهلوی است. اکنون خانه فاضلی ها دارای کاربری خاصی نیست و بازدید برای همه ازاد است. کاخ فاضلی همانگونه که از اسم آن مشخص است منتسب به خاندان فاضلی ها بوده است. صاحب ملک باتوجه به پرس و جوهای انجام شده معلم بوده ولی از معمار بنا اصلاً اطلاعاتی موجود نیست.
نشانی: ساری، محله آب انبار نو

 

ساری,شهر ساری,دیدنی های ساری

مکان های دیدنی و تاریخی شر ساری

 
مکان های زیارتی ساری:
بقعه سید زین العابدین
این بقعه مربوط به سادات مرعشی است که در ساری دفن است. گنبد بقعه سیدزین العابدین آجری است و قسمت پائین آن چهارگوش و بام آن هرمی شکل، و به ارتفاع ۲۰ متر است.

مسجد حاج مصطفی خان
مسجد حاج مصطفی خان سورتیجی در سال ۱۲۷۳ هجری قمری ایجاد گردیده است و در محله ی امامزاده عبدالله آن زمان و محله ی چهارراه برق کنونی قرار دارد. این اثر مربوط به دوره قاجاریه است و با ملحقات و موقوفات اطراف خود پس از مسجد جامع ساری بعنوان بزرگ ترین مسجد در مرکز شهر قرار دارد.
نشانی: مازندران، ساری، کوی آب انبار نو

مسجد جامع شاه عباسی
بنای مسجد یکی از اثرهای بجامانده از زمان صفویان در استان مازندران است و تاریخ آن را حدود سال ۱۰۲۵ هجری قمری تخمین میزنند . مجموعه فرح آباد دارای مسجد، پل و کاخ جهان نما بوده است که تنها مسجد آن باقی مانده است.
نشانی: ساری جاده دریا، روستای فرح آباد

آقای محسن موسوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.